Instabank

SE HER FOR REFINANSIERING
Annonselenke
Lån: 65.000 kr over 5 år, effektiv rente: 16,24%, kostnad: 28.068 kr, totalbeløp: 93.068 kr

Nøkkeltall:

Effektiv rente:Fra 8,46%
Lånebeløp:
5 000 – 600 000
Nedbetalingstid:15 år
Aldersgrense:23 år
Inntektskrav:250 000

Kontaktinformasjon:

Adresse: Drammensveien 175, 0277 Oslo

Telefon: 21 51 93 00

Åpningstider:

Mandag – Fredag 07.00 – 20.00

Lørdag 10.00 – 17.00

Søndag 14.00 – 18.00

Nettsted: https://www.instabank.no

Generell info om Instabank

Instabank startet i 2016 og er en ny digital bank med hovedkontor i Stavanger. Banken har blitt populær på den korte tiden den har operert og banken tilbyr refinansiering,sparing og forsikring.

Instabank eies i all hovedsak av norske investorer og ingen av investorene har over 10% eierandel. Skeidarliving Group er den største aksjonæren med 9,8%.

Instabank er en av de nyeste bankene i Norge og målet er å bli en bank for framtiden. Instabank skiller seg fra mange av de andre aktørene på markedet ved at banken er ny og relativt liten.

Banken gir god og personlig oppfølging og banken strekker seg langt for å gi deg skreddersydde løsninger.

Grunnleggerne av banken har lang bankerfaring og de er opptatt av å ha dialog med kundene for å finne ut hvordan fremtidens forbrukere tenker. Instabank har et tett samarbeid med ulike lånemeglere, inklusive Aconto.

Lånemuligheter

Banken gir refinansieringslån uten sikkerhet fra 5 000 kr til 500 000 kr. Den laveste effektive renten banken tilbyr er 8,46%. Nedbetalingstiden varierer fra 3 til 15 år.

Du betaler faste avdrag på grunnlag av hvor mye du låner.  Hvor lang tid du vil ha på nedbetalingen bestemmer du selv. Lån som Instabank tilbyr passer godt til til refinansiering av annen gjeld både kredittkort eller smålån gitt at betingelsene du får er gode nok til at det svarer seg økonomisk for deg.

Instabank tilbyr også fleksibelt lån hvor lånerammen er 500 000 kr. Et slikt lån virker som en brukskreditt det vil si at lånet er til din disposisjon, og du betaler kun renter når pengene overføres til din konto.

Du betaler kun når lånet overføres til kontoen din. Det som står igjen i banken betaler du ingenting for og det står igjen i banken uten kostnader for deg.

Fleksibelt lån betyr at du selv velger størrelsen på eventuelle avdrag av benyttet kreditt. Har du det trangt økonomisk en periode, kan du velge å kun betale renter og termingebyr som er påløpt i løpet av siste måned (dette er minimumskravet).

En brukskreditt er med andre ord glimrende om du alltid vil ha penger i bakhånd, men vær oppmerksom på at den fleksible ordningen for avdrag, kan føre til at du lar renter løpe lengre enn det som er økonomisk forsvarlig.

Instabank har to typer for nedbetaling. Den ene er fast nedbetaling på mellom 3 og 15 år mens den andre kalles fleksibel nedbetalingstid. Fleksibel nedbetaling gir større frihet for nedbetaling av lånet.

Fordeler

 • Instabank tilbyr en enkel nettbasert søknadsprosess med raskt svar og lån med lav rente.
 • Banken tilbyr muligheter for fleksibel nedbetaling og har et kundesenter som er åpent alle dager unntatt lørdag.
 • Instabank har også mulighet for betalingsforsikring og lang åpningstid på kundeservice.

Ulemper

 • En ulempe er at banken har et relativt høyt etableringsgebyr på 900 kr.
 • Videre kan du i verste fall oppleve en effektiv rente opp mot 20%.
 • Aldersgrensen hos Instabank er satt til 23 år som er noe høyt i forhold til andre banker.
 • Det gis videre kun fleksibilitet for nedbetaling for lån på inntil 300 000 kr og søknadsprosessen er noe tungvint.

Vilkår for å søke

 • For å søke lån i Instabank må du være 23 år.
 • De krever også at din alder pluss nedbetalingstid ikke må være mer enn 80 år. For et fleksibelt lån så kan ikke alderen være mer enn 65 år. For et nedbetalingslån er det en øvre aldersgrense på 75 år.
 • Du må ha en bruttoinntekt på minst 250 000 kroner for å få lånet innvilget.
 • Banken krever i tillegg at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker.