Omstartslån

1 500 000 kr
15 år
Månedsbeløp
Effektiv rente
Min.alder
Utbetaling
Med sikkerhet
10 511 krMånedsbeløp
3,21% - 9,00%Effektiv rente
23 årMin.alder
2-10 dagerUtbetaling
10 511 krMånedsbeløp
3,21% - 9,00%Effektiv rente
23 årMin.alder
2-10 dagerUtbetaling
2 millioner, Eff rente 7,68% o/25 år, Kost 2 379 341. Totalt 4 379 341
Annonselenke
2 millioner, Eff rente 7,68% o/25 år, Kost 2 379 341. Totalt 4 379 341
Annonselenke
Fordeler
• Samarbeider med 10 banker • Lav rente fra 5,02% • Passer godt for omstartslån
Nøkkelinfo
Beløp: 250 000 - 20 000 000 Etableringsgebyr: Min. 20 000 kr Termingebyr: 25 kr
Vilkår
Aldersgrense: 23 år Inntektskrav: Eie egen bolig Bet. anmerkninger: Ja Mer om Okida ➜

Hva er et omstartslån?

Noen ganger trenger vi å starte på nytt, og det kan også gjelde finansieringen vår. Her viser vi deg hva et omstartslån er, hvordan det kan hjelpe privatøkonomien din, og hvordan du går frem for å få et slik lån.

Når du trenger en ny start

Omstart betyr å starte på nytt. Som navnet tilsier, betyr et omstartslån på sett og vis at du kan starte privatøkonomien din på nytt.

Du blir ikke kvitt gjelden du har. Likevel er det en ny start ved at du kan få bedre oversikt og bedre betingelser.

På den måten kan et omstartslån gjøre det lettere for deg å få en god privatøkonomi.

Dersom det av ulike grunner har blitt litt rotete i privatøkonomien, og særlig dersom du sliter med å klare å betale alle gjeldskrav hver måned, så kan et slikt lån hjelpe. Omstartslån er en type refinansiering, med noen ekstra fordeler – og krav.

Et omstartslån vil kunne gi deg lavere rente, men også færre gebyrer om du har flere dyre lån.

Omstartslån kan være nyttig av flere grunner

Enten man har mye eller lite gjeld, så kan den noen ganger føles som den er ute av kontroll. Hvis det kommer krav fra ulike kreditorer flere ganger i måneden så kan det være uoversiktlig. Det gjør også at man til sammen betaler relativt mye i ulike administrasjonsgebyrer

Det å da samle all gjelden i ett omstartslån eller samlelån har da mange fordeler.

Først og fremst vil det kunne gi lavere rente, mindre utgifter til gebyrer og en langt mer oversiktlig privatøkonomi.

Når passer det med et omstartslån

Det er flere grunner til å velge et omstartslån, akkurat som det er ulike grunner til at man mister oversikt over privatøkonomien. De vanligste grunnene er gjerne;

  • at man har dyre forbrukslån
  • at man har mye kredittkortgjeld
  • at man har flere smålån
  • at man har betalingsanmerkninger

1. Dersom du har dyre forbrukslån

Det er ikke uvanlig å ta opp et forbrukslån til for eksempel oppussing av bolig, eller å betale for en drømmeferie. Hvis man velger å gjøre det må man regne inn kostnadene av lånet når man vurderer om man har råd til det man ønsker å kjøpe.

Hvis det ikke gir høyere månedlige kostnader enn det man kan klare, kan det være en god løsning.

Imidlertid kan det bli et problem dersom man tar opp flere slike lån. De har relativt høy rente, og dermed blir det fort dyrt hvis man betaler på flere samtidig. Det kan også bli vanskelig å betale på dyre lån dersom man for eksempel mister hele eller deler av inntekten.

Da kan et omstartslån føre til lavere månedlige utgifter.

Dersom du har høy kredittkortgjeld, så kan et omstartslån være en lur løsning. Du vil få en mye lavere rente og en lengre nedbetalingstid.

2. Omstartslån om du har mye kredittkortgjeld

Kredittkort er en praktisk betalingsmåte. Dersom man betaler regningen i tide er det dessuten en tilnærmet gratis betalingsmåte.

Hvis man i motsatt fall lar regningen forfalle, påløper det straks renter. De er som regel relativt høye, gjerne høyere enn ved forbrukslån.

Dersom man ikke klarer å betale kredittkortregningene rimelig raskt etter forfall bør man derfor vurdere å refinansiere dem, gjerne med et omstartslån.

3. Dersom du har flere smålån

Det hender ofte at man ender opp med flere smålån og kreditter, for eksempel ved kjøp av bil, båt, nytt kjøkken på avbetaling eller lignende.

Når man betaler på ulike slike ordninger hver måned betaler man et administrasjonsgebyr på hvert av dem. Det vil til sammen kunne bli en betydelig sum.

Enda dyrere kan det være at små lån gjerne har høyere rente enn et litt større lån. Derfor vil det som regel lønne seg å samle slike smålån i ett større lån. Da er omstartslån ofte et fornuftig valg.

4. Dersom du har betalingsanmerkninger

Å få en betalingsanmerkning kan få store konsekvenser. Det blir svært vanskelig å få lån. Mange banker og finansinstitusjoner har et krav om at man ikke skal ha betalingsanmerkning for å kunne få lån.

Imidlertid er det ikke bare banker som utfører kredittvurdering av kundene sine. Telefonselskaper og strømleverandører, og mange andre abonnementstjenester, gjør også det. Derfor kan det i ytterste konsekvens føre til at man verken får telefon- eller strømabonnement hvis man har en betalingsanmerkning.

Da kan i mange tilfeller et omstartslån være løsningen. En del av bankene som tilbyr omstartslån tilbyr det også til kunder med betalingsanmerkninger.

Forskjellen på omstartslån og refinansieringslån

Et omstartslån krever at du har sikkerhet i bolig. Til gjengjeld vil du kunne få en lavere effektiv rente.

Et omstartslån er en type refinansiering. Det skiller seg imidlertid fra andre refinansieringslån ved at det blant annet kreves sikkerhet i eiendom for å få dette lånet.

Derfor er det også ofte lavere rente på et omstartslån. Det kommer av at bankene kan senke renten når de vurderer at de tar en lavere risiko. Med sikkerhet i en eiendom betyr at banken lavere risiko enn ved forbrukslån til refinansiering uten sikkerhet.

Enkelte av bankene som tilbyr omstartslån krever at man har egen bolig som det stilles sikkerhet i. Det finnes imidlertid også lånetilbydere som godtar at nær familie stiller eiendom som sikkerhet i stedet.

Tips: Se også vår artikkel om refinansiering med sikkerhet i bolig.

Omstartslån med lånemeglere

Bruk en lånemegler for å øke sjansen til å få et omstartslån med lav rente og gode betingelser.

Som ved andre lån så lønner det seg å søke flere steder før man bestemmer seg for hvilket tilbud om omstartslån man vil velge. I den prosessen kan det være god hjelp å benytte en lånemegler.

På våre nettsider kan du lett finne oversikt over en rekke finansieringsinstitusjoner og lånemeglere som kan hjelpe til med å søke om omstartslån. Husk at det er kostnadsfritt og uforpliktende å søke. Du binder deg ikke til et lån før du selv har sett over tilbudene du mottar, og valgt det som er best.

Ledig lånekapasitet

Det er imidlertid viktig å huske på at man ikke kan låne tilsvarende hele boligens verdi. Det er kun lov å belåne opptil 85 % av boligens verdi.

Du bør derfor på forhånd få en verdivurdering av boligen du ønsker å stille som pant. Dersom det er noen år siden du kjøpte den, er det en god sjanse for at den har økt i verdi. Dersom du i tillegg har betalt ned en del av boliglånet, vil det telle som positivt med tanke på å kunne få omstartslån.

Oppsummert

  1. Omstartslån passer for de som har dyre forbrukslån, kredittkortgjeld, flere smålån eller betalingsanmerkninger.
  2. Et omstartslå innebærer at du stiller med sikkerhet i bolig. Omstartslån har derfor ofte lavere rente enn feks. refinansieringslån.
  3. For å oppnå det beste tilbudet på omstartslån, søk gjerne i flere banker og gjennom lånemeglere.

Vurderinger av denne siden

Gjennomsnitt: 5/5

Strong Testimonials form submission spinner.

Påkrevd

Hva er ditt navn?
Skriv inn en passende overskrift
rating fields