15 beste tips for hvordan tjene penger raskt

Hvis utgiftene har blitt for store kan en refinansiering hjelpe til med å få ned lånekostnadene. Samtidig kan det være en fordel å øke inntektene. Her viser vi deg noen enkle måter å gjøre det på.

 Enkle trinn til å tjene penger raskt

Med våre 15 måter å tjene penger på, er det stor sjanse for at minst en av dem passer for deg:

#1. Ta en deltidsjobb for å tjene penger fort

En ekstrajobb som for eksempel servitør kan være et alternativ til å tjene penger fort.

Hvis du trenger ekstrainntekt, er en deltidsjobb en sikker måte å skaffe det på. Det er lav arbeidsledighet og høy etterspørsel etter arbeidskraft i Norge, så mulighetene for å finne en ekstrajobb er god.

Hva slags type ekstrajobb du skal se etter avhenger av hvilken vanlig jobb du har, og hvilken bakgrunn du har.

Hvis du har en fast jobb innenfor vanlig kontortid hele uka, kan det være mulig å jobbe noen helger, eller noen kvelder. For eksempel vil det kunne passe bra å ta vakter i en butikk en kveld eller to i uka, eller noen lørdager i måneden.

Det vil kunne gi deg en sikker og god ekstrainntekt. Dersom du får jobb i en matbutikk vil du kanskje også kunne dra nytte av å få førstevalg på billige matvarer som går ut på dato. Da vil du både tjene ekstra penger, og kunne kutte ned på matbudsjettet.

For de som er glade i dingser kan det være gøy å ta noen vakter i butikker som Clas Ohlson eller Biltema. Det er mange store butikker og varehus som har lange åpningstider, og som derfor trenger mange ansatte til å fylle vaktene.

Dersom man er glad i barn kan det være givende å ta jobb som ekstrahjelp på SFO på skoler, eller stå på vikarliste i barnehager.

Man kan finne ulike deltidsjobber og ekstrajobber på Finn.no og hos NAV – Arbeidsplassen. Bruk tid på å kikke gjennom beskrivelsene, og tenk over hva som kan passe deg.

Det kan føles slitsomt å skulle ta en ekstrajobb, hvis man allerede er sliten etter å ha utført sin vanlige jobb. Da er det viktig å tenke på ekstrajobben som en ny opplevelse. Du kan få nye erfaringer og bli kjent med nye mennesker. Kanskje er det overraskende gøy å være på ekstrajobben!

Video som forklarer hvordan tjene penger

#2. Ta småjobber i nabolaget

Strøjobber eller småjobber er skattefrie inntil 6 000 kroner.

Enda enklere er det å ta småjobber når du har tid. Det kan du tilby i nabolaget, eller i så stor omkrets som er praktisk for deg.

For å finne kunder kan du rett og slett snakke med naboer, og be dem spre ordet for deg. Du kan også henge opp plakater med informasjon, på stolper og i nærbutikker. Mange nabolag har også grupper på Facebook, hvor man kan legge ut informasjon om slike tjenester.

En fordel med slike strøjobber er at de i utgangspunktet er skattefrie. Det gjør det enkelt for både deg og oppdragsgiveren. Det skattefrie beløpet er 6000 kroner, per oppdragsgiver.

Det er imidlertid viktig at du ikke tar strøjobber som er det samme som den egentlige jobben din, da kan det bli oppfattet som svart arbeid, som er ulovlig.

Hvilke typer jobber du kan utføre kommer an på hva du selv ønsker og klarer. Noen vanlige småjobber som mange ønsker hjelp med er plenklipping, husvask, bilvask, snømåking, pass av barn eller kjæledyr, vanne planter, rydde og frakte ting.

Dersom du er litt over gjennomsnittet datakyndig vil det også være mulig å tilby tjenester som å installere printere, modemer, mesh-nettverk eller andre dingser i private hjem. Mange ønsker å ha ulike smartenheter i hjemmet, men de ønsker ikke å bruke tid på å installere dem.

#3. Tjen penger med betalte spørreundersøkelser

En enkelt måte å tjene penger på er å delta på spørreundersøkelser.

Du tjener ikke mye på det, men du kan sitte igjen med noen ekstra hundrelapper etter en relativt liten innsats.

Grunnen til at du får betalt for å gjøre en undersøkelse er at bedrifter ønsker at «vanlige» kunder gir tilbakemeldinger på produkter og tjenester. Derfor kreves det ikke forkunnskaper. Du kan finne slike undersøkelser ved å søke på nett. Ett nettsted som har samlet undersøkelser er Norstat.

Du blir ikke rik av betalte spørreundersøkelser, men det kan gi penger raskt.

#4. Få betalt for andre oppgaver på nett

Det er også andre oppgaver enn undersøkelser som gir mulighet til å tjene litt ekstra penger på en enkel måte på nett. Det er å teste ut nettsider, nettbutikker eller apper.

Ikke alle som tilbyr slike oppdrag betaler med penger, noen gir gavekort i stedet. Et av nettstedene hvor du finner betalte oppgaver er Swagbucks. Du kan også søke på nett, og finne andre.

#5. Tilby frilanstjenester på nett for å tjene penger

Dersom du har kunnskap andre har behov for kan du tilby de enkelt på internett. Det kan være tjenester som oversetting, fotografering, bilderedigering, programmering eller generell datahjelp.

Det er relativt enkelt og rimelig å sette opp en nettside hvor du kan tilby tjenestene dine. Da kan du også markedsføre deg gjennom nettsider som har samlet mange frilanstjenester på ett sted, som for eksempel Fiverr.

Dette kan være tjenester som i utgangspunktet er en hobby for deg, men som du er så god i at du kan være til hjelp for andre.

Tjen ekstra kroner ved å bli en freelancer. Har en eller flere egenskaper innen oversetting, skriving eller kanskje innen design? Veien er da kort til å bli en freelancer.

#6. Selg ting du ikke bruker for å tjene penger

De fleste av oss har masse ting vi ikke bruker. Kanskje nå er tiden for å rydde opp og bli kvitt ting, og dermed tjene penger raskt.

Selv småting kan bli til en betydelig sum, når det er mange småting. På Torget på Finn.no er det gratis for privatpersoner å legge ut varer for salg. Hvis du bruker en lørdag på å rydde, og sette opp annonser, vil du kunne tjene godt den helgen!

Sjekk på forhånd om tilsvarende ting ligger ute for salg, så får du en pekepinn på hva du kan forlange.

Det finnes dessuten andre nettsider for brukthandel. Noen er spesialisert innen ulike temaer, som bøker eller musikk. Let rundt på nettet og se om noen passer nettopp deg.

#7. Flipping eller brukthandel

Kjøp ting billig på for eksempel Finn.no eller Aliababa.com og selg det dyrere.

Hvis du vil gå litt lengre i å selge brukte ting kan du kjøpe ting billig og selge litt dyrere. Det kalles «flipping», eller rett og slett brukthandel.

Mange kjøper ting på Finn.no og andre nettsteder, og selger det deretter videre til høyere pris. Nesten enda enklere er det å besøke loppemarkeder. Da kan du kjøpe mange ting samtidig.

Hvis du først har startet med å selge noen egne ting som du ryddet ut av loftet har du fått litt erfaring. Uansett kan det være lurt å på forhånd kikke på internett for å se hva det er etterspørsel etter, og hvordan prisnivået er.

Du bør også sjekke ut om det er noen merker og produsenter som er ekstra populære, og som du derfor bør være oppmerksom på når du er på loppemarked.

Når du får litt kunnskap, kan det være både morsomt og innbringende å gå på «skattejakt» på loppemarkeder.

#8. Tjen penger ved å selge gull og sølv

Priser på gull og sølv har gjennom de seneste årene steget. Derfor lønner det seg å selge gull og sølv hvis man har det liggende og er sikker på at man ikke kommer til å bruke det.

Det er mange butikker og nettsteder som tar imot brukt gull og sølv. Du bør undersøke prisen hos flere, for å sikre deg at du får best mulig betalt.

#9. Lei ut boligen eller hytta

Lei ut et rom i boligen din eller hytta du sjeldent bruker. Det kan være et alternativ til å tjene penger raskt på.

Dersom du har en hytte kan du leie den ut og få en god inntekt fra det. Det du må gjøre på forhånd er å rydde og gjøre den klar for andre brukere.

Hvis du synes det er vanskelig å rydde unna alt privat i hytta, kan du  eventuelt ha et låsbart skap hvor du plasserer det som du ikke ønsker leietakere skal bruke.

Du kan velge å leie ut gjennom byråer, men da går litt av inntekten til dem. Alternativt kan du gjøre det selv, gjennom annonser på internett.

Husk å benytte kontrakter. Du kan søke opp standardkontrakter på nettet, for eksempel hos Huseierne.

En annen mulighet er å leie ut boligen din, hvis du har et annet sted å bo en måned eller to. Dette vil gi deg en god og umiddelbar ekstrainntekt.

Det avhenger av at du kan bo gratis, eller veldig billig, et annet sted. Har du foreldre, en kjæreste eller kompis, som er villige til å gi deg en seng eller en sofa en måned, så er det bra.

Dette er en effektiv måte å komme ut av en akutt pengeknipe på, i alle fall hvis du har en bolig i et relativt ettertraktet område.

Dersom du har en bolig med soverom du ikke benytter til vanlig, kan du også få en god inntekt ved å leie ut hybel på fast basis. Hvis du leier ut i boligen du selv bor i er det også skattefritt.

#10. Lei ut ting eller utstyr

Du kan også tjene penger på å leie ut utstyr. Det kan være fritidsutstyr som fiskestang og kano, eller verktøy som motorsag eller snøfreser.

Mange har behov for å bruke slike ting av og til, men ønsker ikke å kjøpe det.

#11. Ta fraktoppdrag for å tjene penger

Du kan også tjene penger på fraktoppdrag. For eksempel hvis du pendler kan du ta med varer til og fra Oslo, Bergen eller andre steder.

Hvis du uansett kjører den avstanden er det en enkel måte å få ekstra penger på.

#12. Bli digital markedsfører

Bli en digital markedsfører og tjen ekstra penger. Du finner kurs som er gratis på blant annet Youtube.

Digital markedsføring er en tjeneste hvor etterspørselen har økt kraftig. Det er mulig å ta kurs i dette, og dermed skaffe seg kunnskapen på kort tid. Hvis du er datakyndig fra før, og går inn for det, kan du lære deg det på en måned.

Et sted du kan ta slike kurs er Agency Academy. Klarer du jobben bra, vil du kunne ta oppdrag som kan gi deg noen ekstra tusenlapper i måneden.

Dette passer særlig hvis du har interesse for internett og sosiale media, og kanskje utvikler du det på sikt videre til en fulltidsjobb.

#13. Crowdlending

Crowdlendig vil si at du låner ut penger til bedrifter. Når du har investert i et lån får du betalt tilbake gjennom månedlige utbetalinger. Det finnes flere plattformer for å gjøre dette på internett, en av dem er Kameo.

For å kunne tjene penger fort på denne måten kreves det imidlertid at du har en kapital å investere. Du kan starte med å lite som 500 kr, men da har du tilsvarende lite å få renter på.

Derfor er ikke dette en god løsning hvis du er i en umiddelbar pengeknipe. Som en inntekt på lengre sikt må du vurdere den opp mot å investere pengene dine på andre måter.

#14. Investere i kryptovaluta

En annen måte å investere penger på er å investere i kryptovaluta. Det nevnes ofte som en rask måte å tjene penger på. Det krever imidlertid også at du har kapital å begynne med, og det er samtidig en fare for å tape pengene.

Bitcoin-mining er ekstremt kostnads- og energikrevende og gjøres knapt av enkeltpersoner lenger. Det er likevel mulig å investere i andre kryptovalutaer.

#15. Tradisjonell aksjeinvestering for å tjene penger

Aksjeinvesteringer er kanskje ikke den beste måten å tjene penger raskt på. Her må du ha et langt perspektiv.

Nok en annen måte å tjene penger på er på aksjemarkedet. En generell anbefaling der er imidlertid at man skal ha langt perspektiv, og kunne tåle tap på kort sikt. Derfor er heller ikke det en ideell måte for å tjene penger raskt.

Det er mer kortsiktige handlemåter i aksjemarkedet, med shorting og daytrading. Det krever imidlertid at man kjenner godt til hva man driver med, og markedet man opererer i. Derfor er også det litt langsiktig, ved at man må bruke tid på forhånd på å lære seg faget.

Det er viktig å ha respekt for at dette jobber profesjonelle og erfarne tradere med til daglig.

Oppsummering

Det er mange måter å skaffe seg ekstrainntekter på dersom man går inn for det. Det aller første er å tenke litt utenfor det man gjør til daglig, da ser man lettere mulighetene. Det positive ved det er at man gjerne opplever nye ting og treffer nye mennesker, i tillegg til å tjene penger.

De sikreste, og samtidig enkleste, måtene å få mer penger på er;

  • Ekstrajobber.
  • Småjobber.
  • Selge ting man ikke trenger.
  • Kjøpe og selge brukte ting.